Gjør deres BYOD- strategiarbeid til en lek!

Det å ha en klar strategi på hvilken retning deres kommune og eller skole skal ha i BYOD arbeidet krever litt jobb. Kan vår barndoms` stige-spill brukes til å komme i gang med dette arbeidet?

Jeg har funnet denne definisjonen av spillet:

Stigespill er en type brettspill. Målet er å komme seg fra et punkt til et annet på brettet, og rundt på brettet er det en rekke «stiger» - (klassikerne er murerne som klatrer opp/faller ned fra stiger) som fungerer som snarveier for spill-brikkene, eller en tilbakeføringsvei så man må gå et visst antall felter om igjen. En terning blir benyttet til å bedømme hvor raskt spill-brikkene beveger seg.

Dette kunne like gjerne være en kort beskrivelse av hvordan det vil bli å jobbe frem en god strategi på BYOD på din skole, og deretter sette det ut i livet- eller?

Kolonnene beskriver de ulike oppgavene som skal og må gjennomføres for å komme oppover på brettet for å nå ønsket målsetting. Det er mange faktorer å ta hensyn til, læreres kompetanse og forståelse, elevene, foreldrene og ikke minst skolens it kompetanse. Det kan være fristende å ta noen snarveier på veien, men det vil sjeldent lønne seg da det raskt kan få følger og man da fort rykker tilbake til start….

Terningen blir beskrevet i definisjonen som den som «vil bedømme hvor raskt spill-brikkene vil bevege seg» Terningen kan her lett sammenlignes med BYOD gruppens prosjektleder. En prosjektleder som har forankret et klart og tydelig mål og har lagt frem en tydelig og klar prosess vil oppleve at «brikkene vil flytte seg raskere.» Brikkene i spillet er de viktige prosjektmedarbeiderne på skolen. Det å ha valgt ut de riktige «brikkene» for å kunne gjennomføre de ulike aktivitetene er avgjørende for en helhetlig tilnærming til BYOD strategiarbeidet og for å få et vellykket resultat.

Inspirasjon til dette spillet er hentet fra rapporten «Designing the future classrom» som dere kan finne her:

https://iktsenteret.no/sites/iktsenteret.no/files/attachments/byod_report_en.pdf

Da er det bare å trille terningen!
 

 

 

Legg igjen en kommentar