Microsoft Flow styrer varmen i Teslaen basert på min Outlook-kalender


Tesla sin mobilapp har ikke vært utviklet siden lansering av Model S i 2013. En etterlengtet funksjon fra mange Tesla-eiere har vært å kunne schedulere når varmen i bilen skal skrus på. Tesla har varslet at en ny app vil lanseres snart, men ved hjelp av Microsoft Flow kan man med enkle grep allerede i dag schedulere varmen og planlegge når varmen skal skru seg på ved hjelp av Outlook-kalenderen.

Flow er Microsoft sin løsning for å automatisere arbeidsflyter på tvers av Microsoft-tjenester. Flow er en del av Microsoft Office 365. Har du Microsoft Office 365, kan du teste den allerede i dag, har du ikke Office 365, kan Skill hjelpe dere i gang slik at dere kan ta i bruk Flow og alle de andre mulighetene som ligger i plattformen.
Microsoft Flow har en rekke maler som hjelper deg i gang med å automatisere arbeidshverdagen eller man kan definere sine egne flows fra bunnen. Det er dette jeg har gjort for å styre min Tesla.


Ideen er svært enkel: Hvis jeg legger inn en kalenderoppføring som starter på «Tesla:», skal varmen i bilen starte 20 minutter før slik at jeg har varm bil på tidspunktet jeg har sagt at kalenderoppføringen skal starte.

Slik er flyten i Microsoft Flow:

Steg 1: Når en kalenderoppføring starter snart.

Outlook-kalenderen i Office 365 er en standardkomponent og min kalender dukker automatisk opp. Jeg har valgt at jeg vil at den skal trigge 20 minutter i forkant. Dette er den tiden jeg anslår det vil ta å få bilen god og varm på en kald vinterdag.

 

Steg 2: Sjekk om emnet starter med «Tesla:»

Her kan jeg benytte dynamiske elementer fra min kalender og gjøre sjekker. Her gjør jeg det enkelt og sjekker på om emnet starter med «Tesla:», men man kan også sjekke på andre ting i kalenderen (Noe jeg kanskje burde gjort slik at ikke andre kan invitere meg til Tesla-møter for å varme opp bilen min….velger å stole på kollegaene mine! :-))

 

Steg 3: Send et http-kall til Teslas uoffisielle API

Metode:

POST

Uri:

https://owner-api.teslamotors.com/api/1/vehicles/<BIL-ID>/command/auto_conditioning_start

Headers:

{
"Authorization":"Bearer <AUTORISASJONSTOKEN>"
}

Som du ser over, trenger du autorisasjonstoken og ID til bilen din. Dette kan du hente ut programmatisk ved hjelp av Teslas uoffisielle API. Om du ikke er komfortabel med dette, kan du laste ned Appen Remote S. Når du har autentisert deg i denne appen, kan du klikke på logoen øverst. Denne sender deg da autentisert til http://regoapps.com/rs/. Her vil du kunne kopiere ut token og ID.

 

Steg 4: Send meg push-varsel

Her sender Flow meg en Push-varsel som forteller meg at at varmen er satt på.


Nå er det bare å planlegge arbeidsuken med slike kalenderoppføringer hver morgen og ettermiddag:

 

Legg igjen en kommentar