Hvis du har Microsoft Office 365 er jeg sikker på du er en storbruker av OneDrive for Business! OneDrive i Office 365 gir deg en hel TB lagringsplass for alle elektroniske dokumenter! Dokumentene er tilgjengelig på en sikker måte fra nærmest hvor som helst, enten det er mac'en hjemme eller telefonen. Nå har det blitt enda bedre!

De fleste bruker OneDrive som en erstatning til "Mine Dokumenter" som har vært i Windows i mange år. Fordelen er jo tilgjengeligheten, muligheten til å dele dokumentene med de man ønsker, uavhengigheten til en bestemt PC osv. Men det er allikevel komfortabelt å ha dokumentene tilgjengelig også når man ikke er Online. Av og til er det store dokumenter og dårlig eller ikke noe nettverk, og da har man gjerne tid og mulighet til å jobbe med dokumenter.

Løsningen på dette er OneDrive-klienten som man installerer på PC'en sin, og som sørger for at de dokumentene man ønsker skal være tilgjengelig offline er det. Dette gjør at man kan jobbe med dokumentene sine i Windows utforsker slik som før, uten å tenke på hvordan man skal få det ut i skyen.

Om du altså er så heldig at arbeidsgiveren din har gjort OneDrive tilgjengelig for deg, så er muligheten stor for at du også bruker SharePoint eller Groups. Da ønsker man jo gjerne å synkronisere noen av disse filene også. Det har vært mulig lenge, men har forårsaket en del hodepine. Det har vært en egen versjon av OneDrive for Business installert på PC, man har måttet synkronisere hele dokumentbibliotek, og det har vært ganske så ustabilt. Microsoft har for lenge siden annonsert at dette skal fikses, men det har tatt sin tid.....

 

Nå har endelig den nye versjonen av OneDriveklienten kommet. Her kan du selv velge hvilke dokumenter du vil synkronisere fra SharePoint, OneDrive og Groups i samme klient!  

Med den nye klienten har man full kontroll på både OneDrive og SharePoint. 

Den nye klienten komme automatisk dersom man benytter Office Pro plus fra Office 365. Den skal sørge for at eksisterende koblinger og synkroniseringer beholdes. 

 

 

Legg igjen en kommentar