Arctic SharePoint Challenge 2017!

 

Når mediene flommer over av prosa knyttet til tema digitalisering og endring, kan man om mulig finne seg mettet av det hele. Grunnen til metthetsfølelsen er at ingen helt vet hvordan landskapet for den enkelte bedrift vil utspille seg, men da er det ingen tvil om at kompetente fagfolk kommer godt med i kartleggingen. 


Åpningen av Arctic SharePoint Challenge 2017 i helgen var heller intet unntak. Benjamin Nialulin, service MVP fra Sharegate åpnet det hele med å snakket om hvordan det nå er blitt strevsomt for mange å vite hvilket tog man skal hoppe på, og hvilke man kan la fare. Visjonærer fanges i høyeste grad av tema, og de ser uendelige muligheter i bevegelsen. Nysgjerrighet og entusiasme driver dem til å utforske nye og bedre veier ved bruk av innovativ teknologi. Det var nettopp en slik gruppe mennesker som sjekket inn på Voksenåsen hotell i Oslo denne helgen og Skill var selvsagt også til stede!

Things are shacking people!  - Benjamin Nialulin

Du tenker kanskje umiddelbart LAN- Party, og du tar ikke helt feil. ASPC er en arena for konsulenter som er spydspisser innen sitt fagområde, og de har lidenskapen for teknologien til felles. Arrangementet er kjent verden over for å være en helt spesiell utviklingsarena for lek og konkurranse med bruk av SharePoint og Dynamics 365 som byggeklosser.  Med de dyktigste ressurser samlet i et og samme rom over flere dager, skapes noe ikke hverdagskost. Arrangementet bringer med seg mye positivt, og det unike samholdet som oppstår er bare noe av det. Med friheten til kun å tenke løsning over en intensiv periode, florerer kreativitet og innovasjon som man på mandag morgen bringer tilbake til arbeidsplassen. Denne «kompetanse -boosten» inspirerer deltakerne til å bedre kunne gi kunden de beste løsningene på sikt. De som deltar omtaler det selv som et hackathon, men det rettferdiggjør ikke arrangementets standard. Grandiosa servert fra papp og tett gutteromslukt, er erstattet med flotte lokaler, catering, pol-øl og en bedre middag. For ikke å nevne de engasjerte dommerne som har tatt seg turen fra både London, Canada og USA for kun denne anledningen. Årets dommerpanel besto av anerkjente og respektert fagfolk innen både SharePoint, Visio og Dynamics 365.  I staben fant vi blant andre Yina Arenas fra Microsoft services, Scott Durrow, omtalt av mange som en guru innen Dynamics CRM og Benjamin Niaulin.

 

Årets tema var Matrix og deltakerne hadde tre dager til å finne en løsning som ville vurderes etter kriterier basert på blant annet bruk av IoT, Azure, Microsoft Flow, Office 365 og Dynamics 365. På slutten av hver arbeidsdag gikk dommerne rundt til gruppene for å vurdere korte presentasjoner av alle løsningene. Presentasjonene ble deretter tildelt poengscore etterfulgt av en kroningsseremoni knyttet til hver kategori. Kampen for å beholde kronen til neste seremoni fungerte som bensin på konkurransebålet. Arrangementet ble avsluttet med en fire retters middag hvor gruppene presenterte hva de hadde skapt i løpet av oppholdet, og etter dommerenes vurdering ble det kåret en vinner. Skill lå godt an under hele konkuransen og på slutten ble det 3. plass. Med stort frafall grunnet sykdom og kun én utvikler på laget tatt i betraktning, sa vi oss fornøyde med 3 plassen og kommer sterkere tilbake neste år!

 

Etter denne helgen kan det meddeles at til tross for at verden ser ut til å bevege seg i umåtelig fart, kan man finne trygghet i at det befinner seg solid kompetanse innen informasjonsteknologi her til lands. Veien videre blir derfor intet annet en spennede fremover, og man bør/kan med fordel rådføre seg med eksperter for å vite hvilken ende man skal begynne i. Vi i Skill jobber hver dag for å bli bedre for våre kunder og dette er bare noe av det vi tar del i for å ruste oss for fremtiden. Vi ønsker å følge dere inn i de nye mulighetene. For hvis ingen egentlig vet svaret på hvordan landskapet vil se ut i årene fremover, vil ikke det bety at vi må skape landskapet sammen?

/ Annette

Legg igjen en kommentar