Hva skjer når markedssjefen begynner å utvikle PowerApps?

Vi løste et parkeringsproblem.

Ok da! - Jeg har en fortid som inneholder en god del kode, men denne gangen skrev jeg ikke en eneste kodelinje. Microsoft PowerApps åpner opp et hav av muligheter. Om du føler du er over middels god i Excel, vil jeg si at du har kunnskap nok til å bygge din egen app i PowerApps.

Microsoft PowerApps er Microsofts app-utviklingsplattform som gjør terskelen for å komme i gang med app-utvikling svært lav. Editoren minner mer om PowerPoint enn Visual Studio og har ferdige komponenter for knapper, kamera, medieavspillere osv.

Det er vanskelig å lage en nyttig app uten å koble til eksterne datakilder. Dette har Microsoft også gjort lekende enkelt ved å ha ferdige connectorer til de fleste løsningene i Office 365-suiten som f.eks Dynamics 365, SharePoint, Azure osv.

PowerApps og Flow er to gode søsken som spiller svært godt på lag for å bygge automasjon og flyt i applikasjonen din. Les mer her om hvordan jeg benyttet Microsoft Flow til å automatisere Teslaen min.

 

Så tilbake til overskriften. - På vårt kontor i Oslo har vi begrenset med parkeringsplasser. - I resepsjonen ligger det 4 parkeringskort som må hentes når man kommer på jobb. Jeg hadde sett meg lei på å parkere ulovlig, gå inn i resepsjonen for så å få beskjed om at parkeringskortene dessverre var opptatt. Enda mer irriterende var det de gangene jeg visste at parkeringskortene lå gjenglemt i en bil som ikke var på kontoret i det hele tatt. Løsningen ble PowerApps og en enkel entitet i Dynamics 365.

Enkel, liten entitet i Microsoft Dynamics 365

I Skill bruker vi Dynamics 365 til å understøtte de fleste prosesser, så hvorfor ikke bruke Dynamics 365 til parkeringsutfordringen også? :-) Denne tabellen kunne man naturligvis satt opp på mange andre måter, men fordelen ved å bruke Dynamics 365 er mange:

1) Enkelt grensesnitt for å sette opp tabellen, man får datastrukturer, visninger, brukergrensesnitt osv. nærmest automatisk satt opp.

2) Når entiteten er satt opp, ligger den klar til å være gjenstand for å sette opp automatiske arbeidsflyter (kommer tilbake til dette).

3) Entiteten/tabellen blir umiddelbart tilgjengelig i PowerApps.

 

 

Appen i Microsoft PowerApps

Når datagrunnlaget var klart kunne jeg i PowerApps velge datakilde "Dynamics 365" og eniteten "Parkeringskort". PowerApps gir et en rekke ferdig oppsett som man kan bruke som basis for applikasjonen, eller man kan starte med blankt design. Jeg valgte en ferdig mal med listevisning og editering. Resultatet kunne absolutt vært gjort mer eye-candy, men fokuset har vært å gjøre den så enkel som overhodet mulig for å løse ett enkelt behov.

Når man er på vei til jobb, drar man opp Parkeringskort-appen som ligger på skrivebordet på telefonen:

 

Her får man en rask oversikt over status på våre 4 parkeringskort, hvem som har booket og når kortet vil bli innlevert:

 

Det ledige kortet, kan bookes ved å klikke på den grønne firkanten og angi tid. Autentiseringen håndteres av Office 365 så jeg trenger ikke spørre om hvem som booker.

 

Arbeidsflyter i Microsoft Dynamics 365

Som tidligere nevnt, brukes arbeidsflyter i Dynamics 365 til å ligge og lytte på når kortet skal leveres tilbake. Når dette tidspunktet inntreffer, varsles den som booket kortet med følgende e-post, i tillegg settes status på parkeringen til "ledig": 


Gav dette deg noen ideer?

Jeg håper dette eksempelet gav deg noen ideer til hvordan du kan gjøre hverdagen enklere og/eller mer effektiv for deg eller dine kollegaer. Ta gjerne kontakt på chat nederst til høyre eller bruk vårt kontaktskjema for å sparre med undertegnede eller en av mine kollegaer (som kan dette enda bedre enn meg).

 

Legg igjen en kommentar