End of Life for SharePoint Server 2007

Tillhör din organisation de som fortfarande har lösningar som körs på SharePoint 2007?

Ni kanske har uppgraderat Office till Office 2016 och upplever nu att att saker och ting inte längre fungerar så bra när ni jobbar med dokument som ligger i dokumentbibliotek i SharePoint 2007?

 

Ni kanske också springer runt med brandsläckaren och använder en hel del tid på att supportera användare genom att leta tillfälliga workarounds som kan lösa dessa integrationsproblem? Det är ju t.ex. bråttom om kvalitetschefen skall uppdatera en policy eller rutin i kvalitetssystemet och han/hon inte kan spara ändringarna utan att först behöva spara dokumentet lokalt för att därefter ladda upp dokumentet på nytt till dokumentbiblioteket.

Hög tid att vakna

Visste du att den 10.e oktober är det "End of Life" för SharePoint Server 2007. Detta betyder att denna gamla trotjänare skall på sig pyjamasen och säga godnatt på riktigt för nu är det slut. Vad är det då slut på?

Det är slut på något så viktigt som teknisk support, buggfixar och säkerhetsuppdateringar. Om du har någon form av IT-ansvar inom detta område så är det, till skillnad mot SharePoint Server 2007, dags att vakna, ta av sig nattmössan och hoppa upp ur sängen. Konsekvenserna av att köra vidare med den gamla plattformen kan bli både jobbiga och dyra. Vad gör du den dagen den slutar fungera och du inte är förberedd på det och du inte heller har någon support eller uppgraderingar att tillgå?

Slutet på något är oftast början på något annat

Du behöver nu, på kort tid, få upp en ny miljö som kan ersätta SharePoint Server 2007. Du behöver dessutom se till att stora delar av den information som ligger på SharePoint Server 2007 migreras över till den nya miljön.

Migrering? Varför inte bara uppgradering? Hade du kanske tänkt dig att bara installera den senaste versionen och köra en uppgradering till en nyare version? Så enkelt är det tyvärr inte. Uppgradering från 2007 är ingen lek utan kräver mycket arbete då det kom ett helt nytt format på SharePoint 2010. Om du inte gjorde en migrering från 2007 till 2010 så är det minst lika mycket jobb nu.

Migreringsjobbet kommer du att få oavsett om du går vidare on-premises eller om du flyttar ut i SharePoint Online. Om du inte har särskilda skäl som gör att du måste vara kvar "på marken" bör du överväga att istället använda SharePoint Online för att så snabbt få upp en ny miljö som kräver minimalt med administration och underhåll och skruvande på servrar, backups och lagring.

Vi hjälper dig att komma igång!

Kontakta oss i Skill så tar vi ett möte och ser hur du, ut ifrån dina förutsättningar, bör gå vidare för att fortast möjligt och på bästa sätt säga god natt till din gamla SharePoint 2007-miljö. Du får råd om hur du kan komma vidare med en fräsch och supporterad miljö i Office 365 där du kan känna dig trygg på att ni jobbar i en uppdaterad version där användarna har den funktionalitet de behöver och ni kör på en plattform som inte kräver komplicerade uppgraderingar eller underhåll.

Med detta säger jag godnatt till SharePoint Server 2007 önskar dig en god migrering.

Hoppas vi ses och hörs!

/Magnus

 

Legg igjen en kommentar