Noen av de kommende nyhetene i OneDrive for Business

Langt fra alle setter av tid til å regelmessig overvåke veikartet til Office 365.

Med den endrings-/utviklingshastighet vi nå opplever er det viktigere enn noensinne å følge med på dette slik at man klarer å planlegge for implementering og opplæring.

For oss  i Skill er det en naturlig del av jobben, og svært viktig, å holde oss konstant oppdatert på alle nyhetene som kommer. "Sharing is Caring" og i dette innlegget, lister jeg derfor opp noen av de, etter min mening, mest interessante kommende nyhetene i OneDrive for Business som jeg tror at dere kan dra nytte av.

Følgende nyheter/forbedringer for OneDrive for Business er nå annonsert med status "Rolling out".

(begynner å rulles ut men er ennå ikke tilgjengelige for alle gjeldende kunder).

 • Støtte for filnavn som inneholder tegnene ‘%’ eller ‘#’.
 • Forenklet deling (i web-grensesnittet). Det nye delingsgrensesnittet forenkler deling av personlig innhold internt (i organisasjonen) eller eksternt.
 • Lignende delingsfunksjonalitet i Windows Explorer som i Web-grensesnittet. Dette inkluderer deling med "hvem som helst", personer i tenant og bestemte personer i eller utenfor organisasjonen din.
 • Støtte for synkronisering av dokumenter som er beskyttet med Information Rights Management (RMS / IRM).
 • Nytt "flytende" brukergrensesnitt for OneDrive for Business fra nettet hvor man kan se "delt aktivitet" sammen med ikoner for å vise nye filer og mapper
 • Økt lengde på filbane-adresse fra 260 til 400 tegn

I tillegg til disse funksjonene er et antall nye funksjoner og forbedringer under utvikling ("In Development").

Noen eksempler på dette er:

 • I visningen "Shared with me" kommer brukere å kunne se"eksternt innhold" som eksterne partnere delt med dem
 • I visningen "Shared by Me" kommer brukere å kunne se alle filer og foldere de har delt internt og eksternt
 • Administrator kommer å kunne konfigurere instillinger for deling med anonymelinker både eksternt og internt slik at man kan styre dette med sikkerhetsgrupper.
 • "Files On-Demand" innebærer at brukere kan komme åt alle sine filer i skyen uten å fylle opp lagringsplassen på sine enheter. Man laster ned filene når man trenger dem.
 • Forenklet ekstern deling medfører at man vil kunne dele med eksterne brukere uten at de må opprette en Microsoftkonto. Isteden opprettes en "engangskode" hvor man gir eksterne brukere tilgang til innholdet.

Hold deg oppdatert

Hvis du ikke allerede følger med på Office 365 Roadmap er det på tide å starte. Du finner den her: https://products.office.com/en-us/business/office-365-roadmap.

Alle selskaper bør ha en eller flere personer som er med i "First Release-programmet" og som dermed får tilgang til de siste oppdateringene en stund før alle andre får dem. For å lese mere om hvordan du konfigurerer dette kan du klikke her:

Råd og tips

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan- og bør overvåke og håndtere nyhetene som kommer i Office 365 kan du kontakte oss i Skill. Vi kan hjelpe deg å komme igang med gode rutiner og planlegging for implementering og opplæring slik at brukerene er i stand til å ta den nye funksjonaliteten i bruk.

 

 

Legg igjen en kommentar