Bruker du fortsatt "Classic Experience" på dokumentbiblioteker i SharePoint Online

Er du en av de som har valgt å beholde "Classic Experience" på dine dokumentbiblioteker i SharePoint Online?

Har du ikke hatt (eller tatt deg tid) til å planlegge for- og informere om "Modern Experience"? Det begynner å bli på tide å sette i gang med denne transformasjonen nå. "Modern" medfører masser av ny og god funksjonalitet som vi lenge lengtet etter.

 

Men slik det er med alt annet, er det også viktig her å planlegge (gjerne i forkant) for hvordan man skal gå over fra "Classic" til "Modern". Vi ønsker jo å slippe overraskelser og vi ønsker at alle våre medarbeidere skal være fornøyde.

Følgende ting er viktige å tenke på nå:

Hvordan påvirker dette deres eksisterende SharePoint-løsninger?

Har dere spesialutviklet funksjonalitet som påvirker deres biblioteker med tilhørende visninger?

Bruker dere f.eks. InfoPath og "Forms Libraries"? (Da åpnes ikke InfoPath-dokumentene i InfoPath lenger uten isteden vises de som XML-filer.)


Du trenger å gå igjennom alle SharePoint-områders biblioteker og teste ved å veksle mellom Classic og Modern Experience for å verifisere at alt fortsatt fungerer som det skal.

Informasjon og opplæring

Dine brukere må informeres og få opplæring i alle muligheter som blir tilgjengelige med "Modern Experience", f.eks. flytting av filer mellom områder og mapper. De trenger også å informeres om hvor de finner den "gamle funksjonaliteten"

  • Hvordan deler man?
  • Hvordan sletter man?
  • Hvordan ser/endrer man egenskaper?

 

"Modern" gjelder ikke bare lister og biblioteker, det handler om mye mer. Hvis du ikke har full oversikt eller tid er du velkommen å ta kontakt og booke et møte for å ta en prat om hvordan vi kan hjelpe deg.

 

Her finner du flere kilder til informasjon om dette emnet:

 

Legg igjen en kommentar