Kom i gang med Office 365 Governance

Har dere manuell eller førerløs styring på Office 365 eller stoler dere på at ting bare ordner seg?

Dette innlegget gir en oversikt over hva som vil til for at et fåtall personer, på en enkel måte, kan håndtere dette omfattende ansvaret.

Endringshåndtering/Change Management

Mest sannsynlig sliter dere idag med endringshåndtering. Det tilkommer stadig ny funksjonalitet i Office 365. Nye tjenester lanseres, nyheter og endringer i eksisterende tjenester lanseres i alt raskere takt. Dere kanskje er noen få som er ansvarlige for å ha kontroll over plattformen (og i verste fall kanskje det er kun en person som er alene med dette ansvaret).

 

Oversikt over uønskede aktiviteter i miljøet

Ikke nok med at dere skal ha kontroll over endringer og nyheter, dere hadde sikkert ønsket at dere hadde kontroll over uønskede aktiviteter og andre viktige ting som skjer i miljøet, for eksempel når ting blir slettet (som kanskje ikke burde ha blitt slettet) eller hvis noen får altfor høy tilgang til en tjeneste.

 

Førerløs styring av IT er ikke her ennå

Hvis dere har et ansvar for å ha kontroll og styring skal jeg her fortelle om hvordan dere kan løse dette på en enkel måte. Dere trenger egentlig kun å få noen grunnleggende ting på plass for å få kontroll:

  • Et dokument (Office 365 Governance Plan) som beskriver plattformen på et overordnet nivå
  • Et dokument (Governanceplan for tjeneste) som beskriver hver tjeneste
  • En enkel veiledning som forklarer hvordan dere skal håndtere endringer og nyheter
  • En tjenesteansvarlig pr tjeneste
  • Oversikt/veikart over kommende endringer/nyheter pr tjeneste
  • Oversikt over- og varsel ved "uønskede aktiviteter" pr tjeneste
  • En oversikt over når dere skal ha "Endringsmøter"
  • Et verktøy hvor dere kan håndtere- og planlegge endringer og nyheter
  • En løsning hvor dere kan håndtere alt dette på et sted
  • En opplæringssesjon for å komme i gang.

 

Hvordan kan dere komme i gang?

Min erfaring tilsier at det enkle er ofte(st) det beste hvis man skal komme i gang med noe. Det som ikke tilfør en reell verdi og samtidig forenkler/forbedrer jobben for noen blir ikke tatt i bruk.  I Skill har vi derfor etablert et rammeverk for "Office 365 Governance" i form at en løsning med ulike veikart, veiledninger, dokumentmaler, oversikter og varsler som håndterer alt dette. Hvis dere er interesserte av å raskt få på plass en fungerende styring/governance som gir dere en meget god kontroll får dere gjerne ta kontakt med oss for å avtale et møte hvor vi viser dere hvordan dette fungerer.

Legg igjen en kommentar