Jan Vidar Elven i SkillJan Vidar Elven

Stilling: Senior Arkitekt Infrastruktur

Jan Vidar er en Cloud og Datacenter Arkitekt i Skill. Med over 20 års erfaring fra infrastruktur og system administrasjon, jobber han mest med Datacenter og Cloud Management, med spesialisering i Azure, Enterprise Mobility, System Center, Service Management, Operations Management, Identity Management og Automatisering på tvers av On Premise og Azure miljøer.

Jan Vidar er en Microsoft MVP i Enterprise Mobility og P-TSP Cloud OS & Datacenter for Microsoft. Nå trenger Jan Vidar en sparringspartner og kollega.

 

Hva vil du si er dine primære oppgaver i Skill i dag?

Jeg har en variert arbeidsdag i Skill, og mine primære oppgaver er å være løsningsarkitekt i våre prosjekter innenfor Sky og Datasenter løsninger. Jeg jobber med å utvikle våre konsepter, bidra i kunde workshops og utvikle designdokumentasjon og løsningsskisser i våre prosjekter. I tillegg er jeg utførende senior i prosjektleveranser og driftsavtaler med våre kunder. Med min rolle som Microsoft MVP deler jeg min kompetanse som speaker og blogger på konferanser og brukergrupper, og like viktig henter jeg inspirasjon og faglig utvikling tilbake til Skill som både vi og våre kunder får glede av.

Kan du beskrive en spennende dag?

En spennende dag for meg er når jeg kan presentere en løsning på et problem eller en utfordring sammen med kunde eller i en workshop, når jeg får brukt min kompetanse slik at kunden er fornøyd.

Hva er det morsomste du gjør og hva utfordrer deg mest?

Jeg liker å være kreativ, når jeg kan løse oppgaver eller utfordringer som utnytter styrken i både Skyen og datasenteret sammen på en måte som kanskje ikke andre har tenkt på tidligere.

Når er du utenfor din komfortsone?

For meg er ikke komfortsone en statisk grense, det er faktisk viktig å utfordre seg selv ved nettopp være utenfor komfortsonen at man flytter sine egne grenser. Men jeg liker ikke å være uforberedt, så jeg bruker mye tid på å lese og lære om nye løsninger og produkter.

Hvordan var din inngang i Skill?

Før jeg ble ansatt i Skill jobbet jeg på en ASP og Outsourcing leverandør med intern drift og utvikling.

Hva hadde du av ballast og utdanning?

Jeg har en variert bakgrunn, og har jobbet med alt fra kurs- og klasseledelse som Microsoft Certified Trainer til konsulent og datasenter ansvarlig. Jeg er utdannet Økonom fra BI, med påbygg i Pedagogikk, samt utdannet meg innenfor Master of Science IT Management.

Hvordan blir det lagt til rette for at du holder deg oppdatert fagområdet din?

Ved at jeg jobber som løsningsarkitekt får jeg avsatt tid både til å være ‘Go To Guy’ samt delta på konferanser internasjonalt. Med min utmerkelse som Microsoft MVP får jeg også delta på viktige konferanser som MVP Summit hvor vi får viktig faglig påfyll samt at jeg selv holder foredrag på konferanser. Som tidligere kursinstruktør og nå foredragsholder har jeg erfart at den beste måten å lære seg noe er å forberede seg på å forklare det samme for andre!

Hvordan legger Skill til rette for at du kan skape deg et navn innen IT-bransjen?

Vi blir oppfordret til å blogge både på Skills egen blogg, samt ha egne blogger og delta i sosiale medier, i tillegg til å delta på konferanser og bli kjent med nøkkelpersoner i fellesskapet av IT Pro’er. Dette gjør at vi blir mer synlig og for meg resulterte flere års bidra innenfor dette i en MVP utmerkelse innenfor Enterprise Mobility.

Hva vil du si er dine beste egenskaper for å mestre stillingen du har i dag?

Først og fremst min kompetanse og bakgrunn, med de ferdighetene jeg har opparbeidet meg hos både Skill og tidligere arbeidsgivere i min varierte karriere. Men jeg vil også si at det er viktig å være nysgjerrig og søkende på nye utfordringer og løsninger, det er alltid noe nytt å lære.

Hvordan er det å være en del av infrastruktur teamet til Skill?

Infrastruktur teamet i Skill består både av dyp faglig kompetanse som dekker en rekke områder, med forskjellige personligheter og styrker som arkitekter, problemløsere og utførere. Vi bruker mye tid på å dele informasjon og lære av hverandre, og det er dette samarbeidet jeg setter mest pris på.

Hvilke egenskaper ville du verdsatt i en ny kollega?

I en ny kollega ville jeg hatt en kombinasjon av kompetanse, ferdigheter og holdninger innenfor våre viktige fokusområder, og som ikke er redd for å utfordre seg selv og samtidig kan bidra både på Cloud og Datacenter området.

Du har jo jobbet snart 7 år i Skill. Hva er det som gjør at du fortsatt er ansatt i Skill?

Har det gått snart 7 år allerede :) ? Tiden går fort når man har det moro, og det har jeg i Skill da det er en flott gjeng å jobbe sammen med, fra ledelse til kolleger. Det er dette, samt at jeg får utviklet meg og utfordret meg som gjør at jeg trives i Skill. Det har også vært sentralt for meg å kunne bidra på andre arenaer som MVP, og setter veldig stor pris på at Skill har gitt meg den muligheten.

 

Har du lyst til å bli Jan Vidars nye kollega, send inn en søknad eller ta kontakt med Rekrutteringsansvarlig Jostein Svendsen - 97 15 45 19