Pål Vaaler Hopmoen

Stilling: Rådgiver

Pål Vaaler Hopmoen ønsker en ny kollega som kan være med å løfte rådgivning på infrastruktur til nye høyder. Pål legger vekt, i sitt intervju, på mulighetene til å sette solide fottrykk i dagens og morgendagens IT verden.  Skill skal ligge i front når det gjelder bruk av ny Microsoft teknologi.

 

Sjekk om du kunne tenke deg en tilsvarende stilling som Pål!

 

 

Hva vil du si er dine primære oppgaver i Skill i dag?

Gir kunder råd om hvordan de skal få mest mulig ut av IT investeringene sine i en meget uoversiktlig verden med mange valg og krav til løsninger. Kartlegge og forstå forretning, føringer, se mulighetene og teknologi mappe behovene. Vurderer ofte «sky først» og valg av IT levert som en tjeneste målt opp mot tradisjonell drift og forvaltning. Sørger for økonomiske sammenstillinger, risikovurdering og prioritering av anbefalte løsninger på en forståelig måte.

Holde meg oppdatert på løsningene, partnere, metodeverket og de riktige verktøyene for å levere en forsvarlig og samtidig fleksibel IT plattform. Jobbe med forretningsutvikling og hjelpe salg med presale av IT plattform basert på hovedsakelig Microsoft løsninger. Tett samarbeid med arkitektene og spesialistene som kan levere og spesifisere løsningene i detalj. Videreutvikle og oppdatere internt metodeverk og verktøy i samarbeid med kollegaer i rådgivningsavdelingen.

Kan du beskrive en spennende dag?

Lært om ny virksomhet og forretning. Jobbet med ledelsen og virksomhetens nøkkelpersoner. Vært kundens «fyrtårn» ved å gi viktige råd i prosessen med å transformere virksomheten til å ta i bruk en teknologi og IT plattform som kan utvikle produktene og tjenestene deres ved hjelp av IT.

Hva er det morsomste du gjør og hva utfordrer deg mest?

Jobbe sammen med og sparre med dyktige kollegaer og dyktige ressurser hos kunden om nye problemstillinger og løsninger. Utvikle kunden, firma og meg selv ved å ta på oss oppdrag som er helt i front av teknologien og markedet.

Når er du utenfor din komfortsone?

Presentasjon av ny teknologi og løsningsalternativer i en verden hvor vi er med å gå opp veien både for partnere, kunden og Skill foran en krevende forsamling.

Du har jo jobbet en del år i Skill. Hvordan har karrieren din sett ut i Skill?

Har jobbet i Skill siden starten av 2009. Startet med å jobbe på salg i en liten salgsavdeling og i et forholdsvis lite IT konsulent hus. Ble kundeansvarlig til 20-30 kunder. Veldig bredt fagområde fra CRM og samhandlingsløsninger til IT infrastruktur og enkeltkomponenter. Jobbet lenge i markedet som «under dog» og vant etter hvert større og mer spennende kunder og oppdrag. Jobbet tett med Microsoft og andre partnere mot både privat og offentlig sektor. Basert på min IT bakgrunn, kompetanse, erfaring om Skill og våre leveranser ble jeg rådgiver og har siden jobbet med rådgivning.

Hvordan var din inngang i Skill?

Ble ansatt basert på bekjentskaper.

Hva hadde du av ballast og utdanning?

Utdannet systemutvikler og studert IT samt noe økonomi på universitet og høyskole. Jobbet i Software leverandør firma som IT Admin, konsulent og service manager. Senere jobbet med mobil betalingsløsning med ansvar for service management innenlands og utenlands.

Hva vil du si er dine beste egenskaper for å mestre stillingen du har i dag?

Evne til å fange opp virksomhetens forretning og vurdere den opp mot aktuell teknologi. Snakke både IT og forretningens språk.

Hvilke egenskaper ville du verdsatt i en ny kollega?

Faglig sterk, frempå, selvgående men samtidig en som liker å samarbeide og løse ting sammen med Skill og kollegaene. En kundens mann/kvinne som har fokus på å levere med stolthet. Gjerne med en dæsj humor og lite selvhøytidelighet.

Du har jo bygget deg en karriere i Skill. Hva er det som gjør at du fortsatt er ansatt i Skill?

Liker faglige utfordringer, et godt arbeidsmiljø som både er sosialt og som utfordrer meg som person. Et selskap som blir lagt merke til og som markedet respekterer på grunn av rykte og gode leveranser. Skill sovner ikke i timen og er stadig i endring både på godt og vondt.